De openingsweek staat in het thema van ‘Explore’. Het gaat om het krijgen van inzichten in de thema's die aansluiten op bouwkunde, maar onderbelicht zijn. Kijk verder dan de gebaande wegen en alles wat je voorgeschoteld krijgt. Ontdek nieuwe interesses en talenten!

Gedurende de lustrum Kick-Off week staat de Explore Expo in de Oranje Zaal. Door je weg te vinden door het de Expo kom je in aanraking met 4 thema's: mens, milieu, kunst en innovatie. Deze Expositie stimuleert om te reflecteren over een bepaald onderwerp, de relatie van het thema aan bouwkunde en hun positie daarin. Aan de hand van projecten, personen en informatie in tekst en beeld, worden stellingen geopperd waardoor nagedacht wordt over de thema's en hun positie. 

De drie lezingen deze week zijn gekoppeld aan de projecten en stellingen die aan bod komen in de Explore Expo. Dikkie Scipio (KAAN) introduceert maandag het thema ‘Explore’, Studio RAP vertelt over de relatie van kunst en innovatie in de architectuur, en Richelle de Jong (DP6) deelt haar expertise over milieu en innovatie.