2023 - Brick by Brick

Begin 2023 is er de expositie Brick by Brick op de faculteit bouwkund geweest. Nadat het onderdeel was van een eerder evenement in Amersfoort in de Kunsthal Kade, heeft een groep studenten de bakstenen naar Delft gehaald. Het project bestaat uit een onderzoek naar hoe bakstenen ingezet kunnen worden in het vormen van gevels. Deze specifieke constructie heeft zich gericht op drystacking, een manier van bouwen waarbij de stenen droog op elkaar gestapeld zijn en zodoende ook zeer modulair. Het Stylos Fund is hierbij betrokken omdat deze zich ten alle tijden wilt inzetten om te ondersteunen in evenementen die de studenten inspireren en een dergelijke expositie zet weer aan om ander te gaan nadenken over de oud hollandse manier van bouwen en hoe we dat beter kunnen doen.
 

2022 - De Grote Reis Marokko

Afgelopen zomer hebben we zoals vanouds weer een geweldige reis gemaakt met een gezellige groep van 25 studenten. Voor het eerst reisden we voor een groot deel per trein en kwamen zo beetje bij beetje meer in de Zuid-Europese sferen. Na Barcelona bezocht te hebben kwamen we in Granada en Sevilla meer en meer Moorse architectuur tegen. Hierna maakte we de overtocht naar Marokko, een ander land, ander continent en wat een andere cultuur! Bewonderingswaardig hoe snel en makkelijk je je zo snel in een andere wereld kan begeven! De reis per trein maakte het niet alleen duurzaam maar bovenal een ware tocht en ervaring om nooit te vergeten!
 

2022 - Post Pandemic Public Spaces Discussion night

Aan de hand van de documentaire ‘Post Pandemic Public Spaces’ is er in juni een discussieavond door ons georganiseerd om samen met professionals te bespreken welke veranderingen zijn ontstaan door de pandemie. Dit deden ze door op hun eigen uitspraken uit de documentaire te reageren en wat er nu daadwerkelijk veranderd is in de afgelopen twee jaar. Het Stylos Fund heeft ervoor gezorgd dat wij deze avond van aankleding hebben kunnen voorzien en ook is de promotie hiervan gefinancierd. Zodoende kregen wij een volle zaal studenten en was het vanuit ons een geslaagde avond!
 

2022 - The Odd One Out Symposium

Aan alle bachelor- of masterstudenten die niet zeker weten of ze wel architect of stedebouwkundige willen worden, of gewoon benieuwd zijn naar andere opties na Bouwkunde: we've got you covered. Op 30 maart 2022 heeft er The Odd One Out plaatsgevonden, een avond waarin het gesprek tussen publiek en sprekers centraal heeft gestaan. Deze avond is er ingegaan op de alternatieve wendingen die je loopbaan kan nemen. Hierbij zijn zes sprekers geweest die na hun studie bouwkunde een ander richting zijn ingeslagen. Journalist, kunstenares, oprichter van een festival: er is heel veel mogelijk na Bouwkunde! Door de bijdrage van het Stylos Fonds hebben wij een setting kunnen creëren waarbij studenten en professionals in gesprek zijn gegaan over wat er nou allemaal mogelijk is na je studie.
Bekijk de opname van The Odd One Out Symposium hier.
 

2019 - Bouwen met Delft (Stylos)

De Franse kunstenaar Olivier Grossetête bouwt met behulp van groepen mensen grote monumentale constructies van karton. Het doel van zijn projecten is om mensen met verschillende achtergronden en leeftijden te laten samenwerken door een kunstwerk te bouwen. Gedurende een week zijn er in verschillende workshops onderdelen van het bouwwerk gemaakt. Voor deze workshops zijn studenten en medewerkers van de faculteit Bouwkunde, basisscholen, vluchtelingenorganisaties, buurtbewoners en culturele instellingen in Delft benaderd om deel te nemen. Vervolgens is, met alle gemaakte onderdelen, de constructie opgebouwd. Het opbouwen heeft plaatsgevonden gedurende een dag naast het treinstation van Delft. Op de laatste dag kon iedereen het eindresultaat komen aanschouwen. 
 

2018 - Grote Reis (Stylos)

De jaarlijkse studiereis van Stylos ging dit jaar naar Japan. De reis was toegankelijk voor alle Bouwkunde studenten. Het is een combinatie van cultuur proeven, architectuur ervaren, een casus van een docent en bezoeken aan verschillende architectuurbezoeken. Met de financiering van het Stylos Fonds kon er op deze reis een docent mee.
 

2017 - INDESEM

InDeSem 2017 ‘Crowded' is een tweejaarlijks symposium, dat onderzoek, kennisuitwisseling en stimulering van cross-sectorale netwerken tot haar doelstellingen acht. Het Thema Crowded gaat, kort gezegd, in op de enorme bevolkingsgroei op aarde en de uitdaging en kansen die dit probleem biedt aan de nieuwe generatie ontwerpers.
 

2017 - Urban & Landscape Week 2017

Het is een academisch symposium dat wordt georganiseerd op de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. De week bestaat uit een reeks lezingen, seminars, workshops, debatten en een competitie, gericht op het onderzoek van een bepaald thema in een poging om de routes, praktijken en kwesties van de hedendaagse stedenbouw te begrijpen.
Het doel van de ULWeek is om mensen die geïnteresseerd zijn in de toekomstige ontwikkeling van stedelijke landschappen en de gebouwde omgeving bij elkaar te brengen en een platform te bieden voor discussie vanuit de creatieve en technische praktijk.