• Eerstejaars kroegentocht

  Lieve eerstejaars,

 • Masterclass Binnenhof

  Het parlement gebouw in Den Haag is naast een historisch pronkstuk ook nodig toe aan een renovatie. Het gebouw is een van de oudste parlementsgebouwen die nog steeds in gebruik is, een connectiepunt tussen politiek en architectuur. De plannen voor de renovatie worden nu klaar gemaakt om aan de slag te gaan, echter is de duurzaamheid een moeilijk onderwerp. Denk hierbij niet alleen aan de historische waarde van het gebouw maar ook dat verschillende mensen de urgentie van duurzaam bouwen nog niet inzien. 

 • Uitreiking jaarboek 15/16

  Het moment is daar! Jaarboek 15/16 der D.B.S.G. Stylos zal worden uitgereikt. Kom er een ophalen en vind jezelf terug in het boek met een foto, evenement of ontwerpproject. Daarnaast kan je de jaarboekcommissie, Bestuur 122 en Bestuur 123 op komen eten! (in tompoesvorm) De borrel begint vanaf 17:00 uur en de jaarboeken kunnen om 17:30 uur worden opgehaald! We hopen jullie met velen te mogen ontvangen!

 • Algemene Ledenvergadering #1

  Tijdens deze eerste Algemene Ledenvergadering zal het financieel jaarverslag van 2015-2016 worden gepresenteerd en beoordeeld. De jaarbegroting van 2016-2017 zal tevens gepresenteerd en beoordeeld worden. Afsluitend zullen de nieuw aangestelde commissies van 2016-2017 zich voorstellen.

 • Stylosweekend

  Stylosleden,

  Het is weer zover, het Stylosweekend komt eraan! Dit jaar voor het eerst voor ALLE stylosleden. Dit epische weekend zal plaatsvinden in november en het thema is “Golden Oldies”! Tijdens het weekend zullen activiteiten plaatsvinden waardoor je je mede leden beter kan leren kennen, zoals een Golden Cantus, spelactiviteiten en vette feesten! Je kan je inschrijven vanaf maandag 31 oktober om 13:00 via Stylos.nl! De inschrijving staat open tot 20 november! De kosten zullen maximaal €50 bedragen en worden pas na het weekend afgeschreven. Om je in te schrijven heb je je login credentials nodig. Wanneer je deze niet in je mailbox kunt vinden, stuur dan een mailtje naar secretary@stylos.nl. Be Quick, vol=vol!

 • Discussie: Urbanism in Africa


  Is het onze verplichting om de Afrikaanse exploderende bevolking te helpen en ze onze kennis over stedenbouw aan te bieden? 
  Zit de Afrikaanse bevolking wel op onze hulp te wachten? 

  Experts Antoni Folkers en Peter Russel (de decaan) vertellen hoe de stedenbouw zich tot nu toe ontwikkeld heeft in Afrika en over hoe zij denken dat de stedenbouw er in Afrika in de toekomst uit zal zien. 

  Op 28 november krijg je de kans om niet alleen deze hele interessante presentatie te zien maar ook om je eigen mening of gedachtes hierover te delen en in discussie te gaan met de experts en andere studenten onder het genot van een hapje en een drankje. Tot dan!

 • BK Balance

   

 • The Fountainhead

  The Fountainhead is het verslag van de strijd van de eigenzinnige architect Howard Roark met de wereld om hem heen. Roark weigert concessies aan opdrachtgevers te doen, terwijl zijn collega Peter Keating kiest voor commercieel succes en maatschappelijk aanzien.

 • Ludice Letters


  Sinterklaas zat dit jaar weer te denken,
  Hoe kan ik alle bouwko's liefde schenken?

 • Excursie - Van Nelle fabriek

  De Van Nelle fabriek in Rotterdam staat bekend als een van de meest intrigerende industriële monumenten in Nederland. Het gebouw trok direct na de oplevering internationale aandacht van verschillende architecten, zoals Le Corbusier; alle gefascineerd door het ontwerp en prezen het gebouw voor zijn ‘puurheid en compromisloze duidelijkheid ‘.

 • Lancering Rijksarchitectuurbeleid

  Ruimtelijke en maatschappelijke transitievraagstukken op het gebied van klimaat, mobiliteit, migratie, energie, zorg en onderwijs vragen om een vernieuwende aanpak en om innovatieve oplossingen. Veranderende rollen tussen overheid en samenleving leiden tot nieuwe manieren van organisatie en samenwerking. Ook de toekomstige Omgevingswet vraagt om kennis en kunde voor een integrale en participatieve benadering. De nieuwe Actieagenda vertrekt vanuit deze invalshoeken en draagt bij aan de kwaliteit van onze leefomgeving door ontwerp in te zetten bij projecten en opgaven.

 • Eindejaarsborrel

  Op de eindejaarsborrel kunnen studenten en medewerkers van de faculteit bouwkunde het jaar feestelijk afsluiten. 

 • Masterclass: Visueel denken

  Je bent druk bezig met je ontwerpopdracht en hebt een prachtig idee. Maar hoe kun je dit idee visualiseren voor anderen? Visueel denken, we doen het allemaal. Samen met ‘design thinking’ proberen we uitgangspunten, complexe concepten en abstracte ideeën weer te geven.

 • Opening Stylospaviljoen

  Op 8 januari 2017 zal de Technische Universiteit Delft 175 jaar bestaan! Dit lustrum, met als thema ‘Technology for Life’, zal groots gevierd worden. De Lustrum Commissie van de TU Delft heeft D.B.S.G. Stylos de opdracht gegeven om de viering van het 175-jarige bestaan zichtbaar te maken in de vorm van een paviljoen dat het innovatieve en ambitieuze karakter van de universiteit toont.

 • Eerstejaars InDesign Workshop

  Lieve eerstejaars! Wil jij uitblinken tijdens je ON1 eindpresentatie? Dat komt goed uit! De eerstejaarscommissie organiseert op 16 januari een InDesign workshop, waarin je alle informatie krijgt die je nodig hebt om aan de slag te gaan met dit programma. Met InDesign maak je de mooiste posters en verslagen, om het beste uit je ontwerp naar boven te laten komen.

 • Tips & Tricks: ON eindpresentatie

  Als architect moet je niet alleen goede ideeën maken, maar moet je ze ook kunnen overbrengen. Een enthousiast verhaal moet een ander overtuigen voor jouw ontwerp. Naast tekeningen spelen ook houding, woordkeuze en aankleding een belangrijke rol.

 • Interesseborrel halfjaarlijks instroommoment

  Kom jij net terug van je minor, was je net te laat of wilde je eerst je BSA veilig stellen maar ben je wel geïnteresseerd om een commissie bij Stylos te doen? Tijdens het halfjaarlijks instroommoment is het weer mogelijk om je op te geven voor een commissie. Heb je vragen? Kom dan naar deze interesseborrel op vrijdag 17 februari @ Stylos!

 • De Bunker

  WAT

 • Diesweek: Senses

  De Diesweek komt eraan! Van 20 tot 24 februari viert Stylos haar verjaardag met een reeks inhoudelijke en feestelijke activiteiten. Deze hebben stuk voor stuk betrekking tot het thema van dit jaar: ‘SENSES’. Elke dag zal in het teken staan van een van de vijf zintuigen. In het programma zijn onder andere diverse lunchlezingen, een diner-excursie, een masterclass en het Diesfeest opgenomen. Ontdek in onze timetable welke evenementen er zullen plaatsvinden en prikkel je zintuigen! Blijf via deze pagina op de hoogte van alle evenementen!

 • Diesweek: Lezingen


  De voormalige McDonald’s kiosk op de Coolsingel - ooit uitgeroepen tot het lelijkste gebouw van Rotterdam - werd in 2015 heropend als het McDonald’s Paviljoen, naar ontwerp van Mei Architecten. Michiel van Loon heeft dit project tot in het kleinste detail uitgewerkt en tijdens de bouw begeleid. Het resultaat;  ‘de fanciest McDonald’s in the world’  waar hij trots over komt vertellen.

 • Dies 123: ArchiTaste

  For this years' Dies Dinner "ArchiTaste" we will travel to Amsterstam, where we will dine at several locations. During dinner, different speakers will talk about these inspiring locations. For now, the locations are secret, but we can assure you it will be a special experience! We will gather at Delft Central Station at 16:15!

 • Architectuur vs. Neurologie

  Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in de pychologie achter architectuur en de uitwerking daarvan op de hersenen? En hoe de neuropsychologie verwerkt kan worden in ons onderwijs? 

 • Jouw lens op architectuur

  Fotografie is nog steeds de manier om architectuur vast te leggen. In de Masterclass Jouw Lens Op Architectuur leert een architect en fotograaf je hoe je dit het beste kan doen. Het gaat om de zoektocht naar jouw visie van de architect middels fotografie in de architectuurstad van Nederland: Rotterdam! De masterclass zal bij Groosman Architecten plaatsvinden en bestaat uit interactieve lezingen over de stad Rotterdam en architectuurfotografie. Ook zullen we zelf door de stad gaan trekken. Het programma wordt gezamenlijk afgesloten met enkele korte presentaties begeleidt door architectuurfotograaf Ronald Tilleman!

 • Dies 123: Senseless

  SENSELESS

 • Autocad Workshop

  In deze workshop leer je de basis van Autocad. Met autocad kan je gemakkelijk 2d mooie 2d tekeningen maken, welke de basis vormen voor dat ene detail of gevelfragment.  Zorg ervoor dat je Autocad hebt geïnstalleerd voor de workshop!

 • Professional Traineeship Q&A

  Two years ago the Professional Traineeship was implemented in the Netherlands to protect the titles of architects, urban designers, landscape architects en interior architects by the Architect’s Title Act. After two years, there are still many questions and uncertainties among students about the program and its value.

 • The Green Village

  The Green Village werkt nu aan het ontwerp van een Co-Creation centre samenwerking met verschillende partijen, zoals prof. Rob Nijsse, prof. Andy van den Dobbelsteen, Royal HaskoningDHV, provincie Zuid-Holland e.a. In dit centrum wordt er onderzoek gedaan, het biedt inspiratie en er is ruimte voor co-creatie door middel van workshops.

 • Algemene Ledenvergadering 2

  De tweede algemene ledenvergadering van dit academische jaar. 

 • Ouderdag: We Architecture

  De uitnodigingen voor de ouderdag zijn verstuurd! Ze komen aan op het adres wat jij aan de TU Delft hebt doorgegeven toen je je inschreef. Het kan dus zijn dat de uitnodiging bij jouw ouders op de mat valt of dat hij terecht komt in de brievenbus van jouw studentenkamer. Als dit tweede het geval is, geef hem dan aan je ouders, want het is expliciet de bedoeling dat de ouders zichzelf aanmelden! Tijdens het aanmelden, vullen de ouders in of hun zoon/dochter ook bij de Ouderdag aanwezig zal zijn. Je hoeft jezelf dus niet apart aan te melden.

 • BkTravel: Helsinki

  Stylos gaat weer internationaal! Van 5 tot 8 mei vliegt BkTravel over de Nederlandse grenzen. De bestemming? Helsinki!

 • Excursie: Noord-Zuidlijn

  Op 9 mei van 13:00 tot 14:30 zal een groep bouwkundestudenten afreizen naar de Noord/Zuidlijn in Amsterdam voor een excursie in het teken van infrastructuur en architectuur. We zullen een rondleiding krijgen van architectenbureau Benthem Crouwel Architects die de stations heeft ontworpen.

 • Stylos College Tour: Rau

  De ON vakken zijn weer van start gegaan en we kunnen weer genieten van de nodige colleges over duurzaam bouwen. Maar is onze interpretatie van duurzaamheid wel de juiste? 

 • Commissie Interesse Borrel

  Wil je volgend jaar een uitdagende commissie doen? We zijn weer op zoek naar enthousiaste studenten die BkBeats, BAU of de Grote Reis 2018 willen organiseren! Kom donderdag 18 mei naar de Bouwpub en stel je vragen aan de (oud) commissieleden. Schrijf je hier in voor een commissie!

 • Cover Design Contest

  Komt jouw ontwerp op het jaarboek van 2016/2017 te staan? Maak een ontwerp in het teken van "De Stijl" en stuur hier je inzendingen in. Klik op inschrijven en bekijk wat de critera zijn!

 • Rally: Hanze Tour

  De Rally 2017 is eindelijk daar! Van 2 tot en met 5 juni organiseren wij een tour voor jou en je vrienden. Het thema van de Rally is dit jaar "Hanze Tour". We zullen een route volgen langs verschillende Hanzesteden in Noord Europa! Hier gaan we kijken naar de architectonische hoogstandjes die deze steden ons te bieden hebben.

 • Architectural Photography Contest

  Houd jij van architectuur en schiet je graag mooie plaatjes? Dan zoeken wij jou, want pantheon// en MediaCo organiseren samen een fotowedstrijd met het thema MIND. Stel je lens scherp en stuur ons jouw beste architectuurfoto om kans te maken op de hoofdprijs van een spread in de volgende editie van pantheon//!

  -Tot 3 foto’s (voor als je echt niet kan kiezen) met een korte beschrijving van max 100 woorden
  -Alle maten en verhouding zijn mogelijk
  -Zowel digitaal als analoog is toegestaan
  -Minimale resolutie 2 megapixel
  -Criteria zijn o.a. compositie, scherpte en relatie tot het thema
  -Jurering door deskundigen
  -Hoofdprijs: full page publicatie met interview (+ eeuwige roem) in pantheon//, runner-ups krijgen ook een plekje!

 • BK IO Feest

  Het jaarlijkse eerstejaarsfeest voor de bouwkunde en IO studenten. 

 • Klein maar Fijn: Madurodam

  Houd  jij ook van maquettes bouwen en kijk jij uit naar een trip naar een hele stad gemaakt van maquettes? Ga dan met Ludic mee naar Madurodam!

 • Lunch Lecture: What happened to my buildings?

  Wat doe je als architect wanneer je vak lijkt te zijn afgeschaft en je weleens wilt weten wat er deugt van wat je hebt gebouwd? Marlies Rohmer koopt een busje, plakt er in koeienletters ‘What happened to?’ op en rijdt langs 25 gebouwen waarvan ze ooit grote verwachtingen had. Ze spreekt uitgebreid met de opdrachtgevers, bewoners en
  gebruikers.

 • Case: Leiden City-entrance

  Ben je benieuwd hoe ontwikkelaar en architect samenwerken en wil je de strijd aangaan voor een kans op uitvoering van jouw ontwerp?

 • Algemene Ledenvergadering 4

  De vierde algemene ledenvergadering van Stylos.

 • Midzomernacht Festival

  Food trucks | caricature artist | S&C Silent Disco | Vintage Island | Jewellery store

 • Grote Reis

  Deze zomer is er weer een nieuwe editie van de Grote Reis van Stylos. De locatie: China en Dubai! Met een groep van 30 studenten vertrekken we op maandag 17 juli naar Dubai. Wij houden hier een korte tussenstop, waarbij wij de exotische wereld van de Arabische emiraten zullen gaan ontdekken. Hierna reizen we verder naar China, waarna we op maandag 7 augustus weer terugvliegen naar Nederland. Het programma van de reis is heel breed, wat betekent dat het bestaat uit een combinatie van moderne en traditionele architectuur, stedenbouw, cultuur, natuur en ontspanning. De kosten van reis zullen maximaal €1350 bedragen (exclusief visum).

 • SteeOwee 2017

  Bijna Vol
  Er zijn nog 4 plekken beschikbaar voor de SteeOwee 2017, hierna zit de SteeOwee helaas vol. (geüpdate op 14/08 17:35)

 • Eerstejaars Kroegentocht

  Het academisch jaar is begonnen! Nu jullie de faculteit een beetje hebben leren kennen en de eerste tentamens achter de rug hebben, is het tijd voor wat ontspanning! De EersteJaarsCommissie organiseert daarom voor alle eerstejaars bouwkundestudenten de Eerstejaars kroegentocht! We zullen langs een aantal gezellige café's is onze mooie binnenstad gaan. Voor maar 12 euro krijg je een lekkere pizza, en 6 drankjes! Na afloop wagen we nog een dansje in de Ciccio!

 • BK Run

  De eerste Rotterdam Night Run, een unieke mix van sport, spanning en plezier, krijgt op zaterdag 14 oktober na zonsondergang het Bergse Bos als sprookjesachtig decor. De start- en finishlocatie is nabij Outdoor Valley. De aanvankelijk gekozen locatie, het Kralingse Bos, is om ecologische omstandigheden niet beschikbaar, zo is gebleken na overleg met de gemeente Rotterdam.

 • Lunch lecture by MVSA Architects

  MVSA Architects zal een lezing geven over ontwerpwedstrijden. Ze zullen ons meenemen langs het traject van deze wedstrijden, vanaf het besluit om mee te doen, tot het binnenslepen van de opdracht en het realiseren van het gebouw. Dit doen zij aan de hand van twee voorbeelden

Want the feed for your calendar? Download the .ics file or add it manually by using the following URL:

https://stylos.nl/