Verschillende mogelijkheden | Dura Vermeer

This article is only available in dutch. 

 

‘Hoe kom je als bouwkunde student/bouwko bij een aannemer terecht?’ Dat is een vraag die ik regelmatig kreeg en zo ook een aantal van mijn collega’s. Met de studie bouwkunde kun je vele kanten op, ook qua functies binnen Dura Vermeer. Om je daarvan een beeld te geven nemen ik en een aantal van mijn collega’s van Dura Vermeer Bouw Heyma jou hierin mee.

Het Dura Vermeer Bouw Heyma team bestaat uit ongeveer 120 personen en werken alleen in bestaand vastgoed. Oftewel we geven oude gebouwen een nieuw leven waarbij ons motto ‘Behouden wat waarde heeft en toevoegen wat waarde creëert’ de basis is. We transformeren kantoren tot woningen en maken van een oude bedrijfskantine een theater. Prachtige projecten in een maatschappelijke context.

 

Frank Zoeter – Adjunct-directeur Voorbereiding
Afgestudeerd in 2006

In Delft heb ik geleerd om goed te kijken. Waarom zit iets op deze manier in elkaar en wat werkt hierin met elkaar samen of juist tegen? Mijn studie was fantastisch…tot aan het afstuderen. Mijn afstudeerdocenten stonden in mijn beleving zo ver van de realiteit, dat ik bijna al mijn motivatie verloren ben. Daarom ben ik tijdens mijn afstuderen alvast gaan werken en dit gaf de nieuwe energie die ik toen nodig had. Mijn praktische blik heeft mij na een aantal jaren als architect bij een bouwbedrijf gebracht. Hier was ik in Design & Construct- of bouwteamprojecten ineens de opdrachtgever van architecten en kon ik succesvol de verbinding maken tussen de ontwerper en bouwer. Het voorbereidingstraject binnen Dura Vermeer Bouw Heyma is voor mij de ideale plek om het bestaande gebouw waar wij aan werken volledig te doorgronden en zo de echte klantvraag optimaal te beantwoorden, óf te overtreffen.

 

Edwin Blom – Directievoorzitter
Afgestudeerd in 2007

Mijn naam is Edwin en ben sinds 4 jaar algemeen directeur van Dura Vermeer Bouw Heyma. Tussen 1999 en 2007 studeerde ik bouwkunde in Delft met als afstudeerrichting: Architectuur. Na mijn afstuderen heb ik eerst bij een aantal verschillende architectenbureaus gewerkt, voordat ik de overstap maakte naar Dura Vermeer. Daar ben ik begonnen bij de innovatieafdeling Business Development en mocht ik me verdiepen in drijvend bouwen, waterveiligheid en innovatieve vormen van duurzaam vastgoed. Sinds 2013 werk ik bij Dura Vermeer Bouw Heyma, renovatie- en transformatiespecialist. We werken elke dag aan het verbeteren en verduurzamen van het bestaande vastgoed.

Als algemeen directeur geef ik leiding aan een groeiend bouwbedrijf met ca. 100 mio omzet, wat elke dag volop in beweging is. Naast de uitdagende projecten zijn digitalisering, innovatie en duurzaamheid belangrijke strategische pijlers.

 

Stefanie Stulen – Projectmanager Klant & Markt
Afgestudeerd in 2014

Afstudeerrichting: Dwelling met een klein stukje RMIT

Om van iets bestaands weer iets waardevols te maken heeft me altijd gefascineerd.  Tijdens mijn studies heeft dit dan ook centraal gestaan bij eigenlijk al mijn projecten. Mijn afstudeerproject was een combinatie van een transformatie van een woonwijk en renovatie van verschillende bestaande woningen. Direct na het afstuderen ben ik samen met een studiegenoot ons eigen architectenbureau gestart. Ik merkte al snel dat ik sneller wilde leren en daarvoor meer collega’s om mij heen nodig had. Bij mijn zoektocht heb ik als trainee nog even een uitstap naar de infra wereld gemaakt, maar merkte ook daar al snel dat mijn hart toch echt sneller gaat kloppen van gebouwen en niet zozeer van wegen, bruggen of andere kunstwerken. Daarom ben ik in 2016 bij Dura Vermeer Bouw Heyma aan de slag gegaan. Eerst als junior projectmanager Klant & Markt en een kleine twee jaar later als projectmanager Klant & Markt. Wat ik doe? Ik noem mezelf ook wel vaak de verbinder of vertaler tussen de klanten en mijn technische collega’s. Zo ben ik regelmatig in de rol van tendermanager, maar pak ik ook een stukje marketingstrategie, acquisitie en conceptontwikkeling op. Een functie waarbij geen enkele dag (in die 5 jaar dat ik werk) hetzelfde is geweest, heerlijk!

 

Roos Wijnstra – Projectmanager voorbereiding
Afgestudeerd in 2016

Afstudeerrichting: Real Estate & Housing (nu: Management in the Built Environment)

Direct na mijn afstuderen ben ik als trainee begonnen bij Dura Vermeer. Eerst bij één van onze nieuwbouwbedrijven, maar al snel merkte ik dat mijn interesse veel meer uitging naar renovatie en transformatie. Daarom heb ik mijn traineeship vervolgd bij Dura Vermeer Bouw Heyma en ben daarna als junior projectmanager voorbereiding aan de slag gegaan. Momenteel werk ik alweer bijna twee jaar als projectmanager voorbereiding, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het uitwerken van de vraag/opgave van een klant tot een definitief plan (bijvoorbeeld een Definitief Ontwerp). Binnen dit proces stuur ik het team en partners aan, ben ik het aanspreekpunt voor de klant en verantwoordelijk voor de verschillende stappen van het proces. Als het definitieve plan afgerond is, draag ik deze over aan ons uitvoeringsteam. Wel blijf ik nog betrokken bij het project zodat kennis uit de voorbereiding niet verloren gaat.

Ik ben een echte teamspeelster. Tijdens mijn studie heb ik, naast alle ‘theorie’, vooral geleerd hoe samen te werken in een team en hoe om te gaan met verschillende deadlines. Hoe structureer je jouw eigen proces en hoe zorg je dat jouw proces aansluit op dat van anderen. Waarbij ik het altijd weer een uitdaging vind om verschillende karakters en functies samen te laten werken met hetzelfde doel voor ogen. Ieder project of proces is anders, hierdoor blijf je leren.

 

Sanne Visser – Werkvoorbereider
Afgestudeerd in 2018

Afstudeerrichting: Real Estate & Housing (nu: Management in the Built Environment)

Tijdens mijn bachelor ben ik gestart met werken binnen de verzekering- en hypotheekadvies branche. Nadat ik een keer was gewisseld van baan heb ik toch besloten mijn studie verder op te pakken. Na het afronden van mijn bachelor ben ik gestart als bouwkundig schade-expert en heb ik gelijktijdig mijn studie verder opgepakt. Dit was best uitdagend gezien de maximale uren in een dag. Toch is het mij gelukt mede dankzij mijn flexibele afstudeerbegeleider, die het ook goed vond om mij ’s avonds te begeleiden. Uiteindelijk ben ik in 2018 afgestudeerd en binnen mijn netwerk op zoek gegaan naar werk passend bij mijn studie. En dat is gelukt! Momenteel werk ik als werkvoorbereider bij Dura Vermeer Bouw Heyma. Ik houd mij bezig met alle voorbereidingen die noodzakelijk zijn om een gebouw daadwerkelijk te kunnen gaan renoveren of transformeren. Van het inkopen van de verschillende disciplines (onderaannemers) tot en met de tot in detail afstemming op het gebied van technische maakbaarheid (detaillering) met alle partijen. Het eindresultaat? Een realistische en haalbare uitvoeringsplanning die wordt gedragen door alle ingekochte partijen. Ook monitor ik eventuele afwijkingen op de werkbegroting en eventuele onvoorziene werkzaamheden tijdens het verloop van een project het financiële resultaat. De belangrijkste les die ik heb geleerd vanuit de studie is toch wel dat het belangrijk is altijd kritisch te blijven en creatief te blijven denken/ te werken aan oplossingen. Ga er dus nooit zomaar vanuit dat het proces dat altijd al zo gevolgd wordt niet voor verbetering vatbaar is. Zoek altijd naar een verbetering om het werk nog beter en leuker te maken.

 

Evi Dirks – Trainee
Afgestudeerd in 2019

Afstudeerrichting: Explore Lab, architecture

Ik was als klein meisje altijd al het meest geïnteresseerd in de oude gebouwen in de stad, en dan het liefst degene die getransformeerd werden. Tijdens mijn studie pakte ik altijd al zoveel als mogelijk aan om bezig te zijn met een renovatieopgave. Vooral door mijn bestuursjaar bij SHS Delft ben ik ook geïnteresseerd geraakt in de projectmanagement kant. Daarom heb ik er bij het vervolg van mijn studie voor gezorgd de management richting te betrekken binnen mijn architectuur master. Dit heeft erin geresulteerd in dat ik ben afgestudeerd bij Explore Lab met een research begeleider vanuit re&h.

Juiste deze combinatie van interesses en de bij de studie geleerde creatieve blik maakt dat ik vorig jaar direct na mijn studie als trainee ben gestart bij Dura Vermeer Bouw Heyma. De creativiteit zit hem niet zozeer in het letterlijk ontwerpen, maar juist in de creatieve oplossingen die je met elkaar bedenkt. Momenteel ben ik op verschillende projecten in verschillende functies werkzaam. Dat is het voordeel van een traineeship: je kunt (nog meer) ontdekken waar je interesses en talenten liggen om uiteindelijk beter te kunnen kiezen wat voor jou de best passende functie is.

 

Ik hoop dat je een beetje een beeld hebt gekregen van de vele verschillende mogelijkheden met je studie. Mocht je meer willen weten neem gerust contact op mijn collega Frederieke van der Plas (f.v.d.plas@duravermeer.nl of 06-43397845) of met mij, Stefanie Stulen (s.stulen@duravermeer.nl of 06-30568992). Of bekijk ons traineeship eens. Waarbij je in de praktijk kennismaakt met verschillende disciplines en fases, zowel binnen de kantoororganisatie als op de projecten zelf. Van het samen met je team winnen van tenders, het leiden van het ontwerpteam tot het coördineren van onze bouwpartners tijdens de uitvoering. Naar mijn idee dé ideale vervolgstap na je studie!