Bedrijf
Movares
Type
Afstudeeropdracht
Locatie
Utrecht (NL)
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

BIJ MOVARES

In de spoorinfrastructuur wordt gebruik gemaakt van detectiesystemen om de aan- en afwezigheid van een spoorvoertuig op een bepaalde locatie op het spoor vast te kunnen stellen. Dit is een wezenlijk onderdeel van treinbeveiliging.
Voor het dagelijks beheer en onderhoud van detectiesystemen is het belangrijk dat de actuele status van het detectiesysteem inzichtelijk is om zo beschikbaar en veilig spoor te realiseren.
In je afstudeerwerk ontwerp en realiseer je een methode om de actuele status van een elektronisch detectiesysteem ten behoeve van beheer en onderhoud inzichtelijk te maken. Je gaat:

  • de instelgegevens uitlezen via een TCP/IP verbinding en in een (Excel-)meetstaat plaatsen;
  • een datalogger bouwen die aan het elektronisch detectiesysteem gekoppeld kan worden en automatisch via TCP/IP verbindingen data verzamelt;
  • een voorstel maken voor de analyse en presentatie van de meetgegevens via een web-applicatie.

BIJ MOVARES

Je volgt een hbo techniek opleiding en je vindt het leuk om te hardware en software te combineren. Je hebt affiniteit met PLC technieken.

BIJ MOVARES

Bij Movares werk je aan een uitdagende afstudeeropdracht met volop kansen om jezelf te ontwikkelen, een leuke en gezellige sfeer, een kijkje in de keuken van een toonaangevend advies- en ingenieursbureau, en volop ruimte voor eigen initiatief en een goede begeleiding. De duur en startdatum zijn in overleg nader te bepalen. Verder krijg je:

  •  een aantrekkelijke vergoeding van €550 op basis van een fulltime dienstverband;
  •  ruimte voor het vinden van jouw ideale werk-privé-balans;
  •  leuke collega’s en een afstudeerplek in hartje Utrecht.

En er is méér. Want afstuderen bij Movares betekent ook:

  •  bijdragen aan een schone wereld, omdat je stage loopt bij het eerste bedrijf in Nederland met een Zero Waste-certificaat;
  •  veel gezelligheid tijdens de activiteiten van onze personeelsvereniging, zoals een pubquiz, workshop of proeverij;

BIJ MOVARES

De uitdagingen op het gebied van duurzame, veilige mobiliteit vragen om professionals die inhoud én procesvaardigheden combineren, zodat veilige vervoerscapaciteit wordt gerealiseerd door optimaal benutten van conventionele treinbeveiligingstechnieken én toepassen van nieuwe standaarden zoals ERTMS.
Onze professionals werken in de groep Beveiligingsinstallaties bij Movares. De groep bestaat uit 47 collega's en werkt aan zowel conventionele treinbeveiligingstechnieken en ERTMS. De projecten waar wij aan werken zijn wijzigingen van bestaande veiligheidssystemen en de introductie van nieuwe systemen.
Onze opdrachtgevers zijn ProRail, regionale spoorinfrabeheerders, spoorinfra aannemers en leveranciers van beveiligingssystemen. Samen met onze opdrachtgevers zorgen wij voor een beschikbaar en veilig spoor.

Interesse?

Heb je interesse naar aanleiding van de bovenstaande informatie? Ga dan naar Vacature - Werken bij Movares! We zien graag je sollicitatie tegemoet!