Bedrijf
KAW
Type
Stageplek
Locatie
Rotterdam (NL)
Branche / Vakgebied
Architecture
Vereiste taal
Nederlands
Start op
12 april 2023
Eindigt op
01 augustus 2023
Website
https://www.kaw.nl/

Omschrijving

Over KAW

Wij zijn KAW, een bureau dat integraal werkt aan de meest belangrijke functie die ruimte in onze leefomgeving kent: het wonen gaat om meer dan een woning bouwen. Wij werken aan oplossingen die bijdragen aan goed en toekomstbestendig wonen en leven van mensen. Als architect geven wij vorm aan ruimte in gebouwen. Als stedenbouwkundige maken wij ruimte in stad en wijk. Als bouwkundige maken wij ruimte met technische oplossingen. Als onderzoeker ontdekken wij ruimte om iets voor elkaar te krijgen. Als adviseur creëren wij ruimte voor nieuwe strategieën en visies. Als procesmanager maken wij ruimte voor innovatie.

Onze opdrachten spelen op de schaal van het huis, buurt en wijk, stad en dorp, regio en provincie. Wij vertalen maatschappelijke en ruimtelijke vragen in onderzoek, visie, strategie, plannen en ontwerp. We werken voor overheden, corporaties, zorgpartijen, ontwikkelaars, bouwers en maatschappelijke organisaties, maar onder aan de streep altijd voor de eindgebruiker: de bewoner of gebruiker van plek en gebouw. Met onze blik op het grote plaatje en beide benen op de grond.

Team

Vanuit onze vestiging in Rotterdam werken wij aan een groot scala van prachtige opdrachten binnen en buiten de regio. Ons team bestaat uit ongeveer 30 medewerkers in de functies: architecten, ontwerpers, projectleiders, stagiaires en academiestudenten. In sommige projecten is er een nauwe samenwerking met het team in Groningen en Eindhoven.

Wat ga je doen?

Als stagiair werk je mee in ons team, aan diverse plannen op zowel architectonisch als stedenbouwkundig gebied. Je werkzaamheden zullen bestaan uit het meewerken aan projecten en het uitvoeren van werkzaamheden tijdens alle fasen van een project. Door de multidisciplinaire benadering van KAW werk je veel samen met ontwerpers, projectarchitecten en projectmanagers. We garanderen een zeer leerzame stage waarin je mogelijkheden krijgt het vak écht te ontdekken en een belangrijke bijdrage te leveren aan de projecten. Onze oud stagiairs vertellen je graag over hun ervaring:

”Bij KAW krijg ik de mogelijkheid om aan te geven wat ik graag zou willen leren tijdens de stageperiode. Door aandacht voor elkaar en behulpzaamheid binnen het team, doe ik veel verschillende dingen, waardoor ik een duidelijk beeld heb gekregen van de gang van zaken bij een architecten bureau. Het werk is erg variërend, zowel van architectonische als stedenbouwkundige projecten. Van maquette en posters maken tot een bewonersavond en opdrachtgevers overleg.”
Ben Vierkant – Oud stagiair

”Bij KAW krijg ik niet alleen de kans om mijn kennis over de praktijk te verbreden, maar word dit ook sterk gemotiveerd. Ik mag zelf aangeven in wat voor project of fase ik wil meedraaien of op welk gebied ik meer wil leren. Hier is vrijwel altijd een project voor. Door de grootte van het bureau en de variatie aan projecten, kan ik nu met een stuk meer kennis op zak verder met mijn studie.”
Denise Croes – Oud stagiair

Startdatum

September 2023 voor 3 tot 5 maanden

Wij zoeken iemand die

 • zich wil ontwikkelen in het definiëren, ontwerpen, bouwen, onderhouden en aansturen van bouwkundige processen en/of producten;
 • kennis heeft van het tekenen met 3D-tekenprogrammatuur en adobe;
 • zowel samen als zelfstandig kan werken;
 • discipline heeft;
 • niet bang is om te vragen;
 • open staat om te leren;
 • beschikt over een hands on mentaliteit.

''Het mee kunnen draaien aan zowel architectonische als stedenbouwkundige projecten bij KAW heeft mij erg geholpen bij het maken van mijn masterkeuze.''
Ben Vierkant - Oud stagiair

Wij bieden

 • een stagevergoeding van € 500,- per maand o.b.v. 40 uur per week;
 • een enthousiasmerende werkomgeving met veel jonge mensen en vernieuwende ideeën;
 • een veilige en flexibele omgeving waar je jezelf kan ontwikkelen en het vakgebied kan ontdekken;
 • persoonlijke begeleiding in het werk;
 • leerzame en mooie projecten waaraan je mag werken;
 • een fijne werkplek in de stad met mogelijkheid tot 1 dag per week thuiswerken;
 • gezellige borrels!

Voorbeeldprojecten

https://www.kaw.nl/projecten/vmbo-melanchthon-rotterdam/
https://www.kaw.nl/projecten/placemaking-in-leiderdorp/
https://www.kaw.nl/projecten/zorggebouw-capelle-aan-den-ijssel/
https://www.kaw.nl/projecten/woonzorggebouw-provenier-rotterdam/

Interesse?

Leuk! Stuur dan je motivatiebrief, CV en (school)portfolio naar personeelszaken@kaw.nl. Lisa of Jasmijn neemt dan contact met je op.