Bedrijf
BDG Architecten
Type
Baan
Locatie
Zwolle
Branche / Vakgebied
Architecture
Vereiste taal
Nederlands
Website
https://www.bdgarchitecten.nl/

Omschrijving

Jouw rol bij BDG Architecten

Onder begeleiding van één van de partners bieden we je de ruimte om je verder te ontwikkelen als ontwerper en/of invulling te geven aan je beroepservaringsperiode. Je werkt mee in verschillende fases van het proces - van schetsontwerp tot en met technisch ontwerp en van ontwerpstudies tot visualisaties. Je bedenkt en onderzoekt hierbij slimme, innovatieve en logische oplossingen. De beste oplossing is vaak verrassend eenvoudig, maar soms is het een hele kunst om tot die eenvoud te komen. Daarom laat je je graag inspireren door ontwikkelingen buiten ons vakgebied en weet je de kracht van andere professionals te benutten.

De ideale BDG-kandidaat

Net als BDG Architecten ben jij gemotiveerd om een duurzame en leefbare wereld te creëren voor de huidige en volgende generaties. Jouw oog voor mens en milieu zien wij dan ook terug in je ontwerpkeuzes. Je weet als geen ander dat ontwerpen meer is dan alleen ‘mooie gebouwen’ maken. Daarom stel je de juiste vragen en hoor je de vraag achter de vraag van de opdrachtgever. Je komt snel tot de kern van de opdracht en stemt je gemakkelijk af op collega-architecten, modelleurs en de diverse ontwerppartners. Dat humor hierin een belangrijke verbindende factor is, hoeven we je niet te vertellen. Bij jou is het letterlijk en figuurlijk ‘wat je ziet, is wat je krijgt’. Je kijkt realistisch naar de mogelijkheden, de opdrachtgever, partners én naar jezelf.

Wat we van je vragen

 • Een (bijna) afgeronde masteropleiding architectuur (TU/Academie van Bouwkunst).
 • Ervaring met Revit, Archicad en Autocad, Sketchup, Photoshop, Indesign en Illustrator.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je bent bevlogen en assertief.
 • Je bent conceptueel en bouwkundig sterk en kunt werken op verschillende schaalniveaus.
 • Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent tekstueel en grafisch bedreven.
 • Je kunt goed zelfstandig en sámen werken.
 • Je voelt je aangetrokken tot de architectuur van ons bureau.

Wat wij je te bieden hebben

 • De ruimte om te groeien als ontwerper en jezelf te ontwikkelen op onderwerpen waar je hart sneller van gaat kloppen.
 • Samenwerken voor en met een interessante mix aan opdrachtgevers en ontwerp-partners.
 • Een ambitieus team met collega-specialisten op het snijvlak van architectuur, stedenbouw, landschap en bouwtechniek.
 • Inspirerende lunchlezingen, gezellige en leerzame binnen- en buitenlandexcursies.
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao voor architectenbureaus.
   

 Voel je je aangesproken?

Ben jij die (bijna afgestudeerde) ontwerper die zin heeft om met onze projecten aan de slag te gaan? Stuur dan een motivatie, cv en portfolio (max. 5 MB) naar bureau@bdgarchitecten.nl ovv vacature startende ontwerper. Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact op met Gert Jan Samsom, architect-partner, via telefoonnummer 038 421 33 37.

Over BDG Architecten

Al meer dan 80 jaar ontwerpt BDG Architecten ‘gewoon’ goede gebouwen voor het onderwijs, de zorg, woningbouw en industrie. Met een team van ruim 35 professionals werken we vanuit Zwolle, Amsterdam en Almere aan interessante en uiteenlopende opdrachten door het hele land. Onze drijfveer is dat we de wereld een beetje mooier willen maken. En daarmee bedoelen we: maatschappelijke waarde creëren. We leveren graag een betekenisvolle bijdrage aan het leef- en werkplezier van mensen en ontwerpen gebouwen waar de gebruiker ècht iets aan heeft. Die de kwaliteiten van de omgeving versterken. En de moeite waard zijn om lang te laten staan.