Bedrijf
Arcadis Nederland BV
Type
Afstudeeropdracht
Locatie
Amersfoort
Branche / Vakgebied
Consultancy, Management of the Built Environment, Real Estate, Urbanism, Architecture
Vereiste taal
Nederlands
Website
https://www.arcadis.com/nl/nederland/

Omschrijving

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar enthousiaste stagiair(e)s of afstudeerders die zich verder willen ontwikkelen als (aankomend) architect van trein- en metrostations.

Bij de ontwikkeling van stations moet een integraal ontwerp gerealiseerd worden waarbij vele disciplines bij elkaar komen. Je kunt hierbij denken aan: architectuur, bouwkunde, bewegwijzering, civiele techniek, geotechniek, technische installaties, spoorbouw, bovenleiding en railbeveiliging. Het is belangrijk om de juiste balans tussen techniek en mens te vinden, met als eindproduct een goed functionerend station. De werkzaamheden die verricht worden aan het spoor of aan het gebouw vormen een proces met vaak een groot aantal stakeholders die uiteenlopende belangen, maar tegelijkertijd een gemeenschappelijk doel hebben.

De architect vervult een cruciale rol in dit complexe proces. Niet enkel in het ruimtelijke en functionele ontwerp, maar ook in het samenbrengen van partijen en het voeren van ruimtelijke regie. De grote toegevoegde waarde voor een architect binnen een bedrijf als Arcadis, is de directe beschikbaarheid over vele technische expertises. Op de eerste plaats staat voor ons het ontwikkelen van een circulair en duurzaam ontwerp. Dit realiseren we door nieuwsgierig te zijn en elke keer een stap verder te zetten richting het behalen van gunstige resultaten. Hierdoor maken wij ontwerpen die prettig en logisch aanvoelen voor de gebruiker, technisch maakbaar en kostenefficiënt zijn. Wij gebruiken hiervoor verschillende softwarepakketten ter ondersteuning. Denk hierbij aan Revit, Sketch-Up, 3D Studio Max, Enscape, Twinmotion en Lumion. We verwerken ingemeten point-clouds en presenteren het ontwerp met behulp van VR, AR en/of serious gaming.

De basis achter elk architectonisch ontwerp blijft echter het goed luisteren naar en doorvragen op de behoeften van de klant en de stakeholders, het doen van gedegen analyses en het kunnen verbeelden en enthousiasmeren. Het is hierbij belangrijk dat je doorzettingsvermogen hebt om jezelf en de klant kennis en nieuwe mogelijkheden te bieden.

Lijkt het je leuk om ervaring op te doen in een dergelijke dynamische omgeving of heb je specifieke onderzoeksvragen die je wilt toetsen in de praktijk, neem contact met ons op! 

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar stagiair(e)s of afstudeerders die in de laatste fase van de wo opleiding Architectuur zitten.  Verder vinden we het belangrijk dat je:

  • Over enige kennis van de programma’s Revit en Sketchup beschikt;
  • Minimaal B2 niveau van de Nederlandse taal beheerst;
  • Beschikbaar bent vanaf september 2021.

Wat bieden wij?

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ‘Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert. We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.  
 
Arcadis biedt jou de kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. De inhoud van de opdracht bepalen we samen. Tijdens je stage mag je je werk flexibel indelen op verschillende locaties en werktijden. Daarnaast leer je collega’s beter kennen door deel te nemen aan activiteiten van bijvoorbeeld de actieve jongerenvereniging The Young Part. Veel stagiairs/afstudeerders groeien door naar een junior positie. Leren bij Arcadis betekent ook dat je een stagevergoeding krijgt. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.
 

Heb je vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wies van Hoek, campus recruiter, via telefoonnummer +31 6 1167 2571 of via wies.vanhoek@arcadis.com.Solliciteren kan alleen via de sollicitatiebutton boven- of onderaan deze pagina, niet via de e-mail.

Om jouw sollicitatie goed te kunnen beoordelen ontvangen wij, in pdf, via de button “direct solliciteren” een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:
•           Reden sollicitatie
•           Maximale reisbereidheid
•           Beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
•           Taalbeheersing