Bedrijf
Gemeente Amsterdam
Type
Stageplek
Locatie
Amsterdam
Sector
Urbanism
Website
https://www.amsterdam.nl/projecten/haven-stad/?utm_source=www.amsterdam.nl&utm_medium=internet&utm_campaign=havenstad&utm_content=redirect

Omschrijving

Meewerkstage, voor de periode zomer 2019 t/m januari 2020, 32 per week

Wil jij door ontwerp en onderzoek werken aan het verduurzamen van Haven-Stad en de energievoorziening van Amsterdam? Kom dan als stagiair ons duurzaamheidsteam Haven-Stad versterken. Thema’s waar we aan werken zijn onder andere energie, duurzame mobiliteit, klimaatadaptatie en duurzaam bouwen. 

Haven-Stad is het gebied ten westen en noordwesten van Amsterdam dat in de komende 40 jaar zal worden ontwikkeld tot een hoogstedelijk woon-werkgebied met circa 40.000 tot 70.000 woningen. Als onderdeel van het duurzaamheidsteam zal je werken aan energiescenario’s en duurzaamheidsstrategieën voor het gebied en daarnaast aan de energie strategieën op stadsschaal.

Heb jij kennis van stedenbouw, duurzaamheid en strategie? Heb je bovendien goede grafische vaardigheden? Ben je beschikbaar in de periode van zomer 2019 tot januari 2020? Meld je dan aan als stagiair door je portfolio en motivatie en CV te mailen naar Havenstad@amsterdam.nl met het onderwerp ‘Stagiair duurzaamheidsteam’!

Wij vragen

• Je hebt kennis van stedenbouw en duurzaamheid
• Je hebt goede grafische vaardigheden (kunt omgaan met InDesign en/of Illustrator) 
• Je hebt organisatorische vaardigheden
• Je kunt Nederlands spreken en lezen 

Wij bieden

Een mooie stageplek bij een dynamische organisatie die midden in de samenleving staat en werkt voor alle Amsterdammers. Als onderdeel van het duurzaamheidsteam van Haven-Stad werk je aan één van de grootste projecten in Nederland. Wij stimuleren en faciliteren de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Wij voeren actief beleid op het gebied van diversiteit, dat zichtbaar is in de afspiegeling van onze medewerkers. De stagevergoeding is conform de regelgeving die geldt voor de gemeente Amsterdam en afhankelijk van leeftijd.

De organisatie en het team

Als onderdeel van de afdeling Ruimt & Duurzaamheid zal je vallen onder het Team Nieuwe Opgaven. Het team bestaat uit veel creatieve jonge mensen die zich allemaal bezighouden met huidige vraagstukken die spelen op verschillende schaalniveaus. Daarnaast werk je samen met de collega’s uit het Programma Haven-Stad die vanuit de hele gemeente komen.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over deze stageplek kun je contact opnemen met Karlijn Kokhuis via havenstad@amsterdam.nl . Om direct te solliciteren, stuur je Motivatie, CV en portfolio mee.